Receptek

Levesek

Vörös lencse leves

Vörös lencse leves
Hozzávalók

• 25 dkg Vegabond vöröslencse,

• 240 g sürített paradicsompüré,

• 1 db vöröshagyma,

• római őrölt kömény,

• bazsalikom,

• kaukkfű,

• borsikafű,

• 1 gerezd fokhagyma,

• só.

• 1 teáskanál olíva olaj

Elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és kevés vízen megpároljuk. Hozzáadjuk a lencsét, és annyi vizet, amennyi éppen ellepi és puhára főzzük. Ezután beleöntjük a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Ha igényli, adhatunk hozzá még egy kis vizet, majd összeforraljuk. Ha kész, hozzáadjuk az olajat. Sűrű levest kapunk.

Ajánlott termékek