Receptek
Thai vörös lencse leves (Dhal)
• 1,5 dl víz
• 1 közepes fej hagyma
• kevés Biopont napraforgóolaj
• 3 dl Vegabond kókusztejpor
• 2 csapott evőkanál nádcukor
• 10 dkg Vegabond vörös lencse
• 3 mokkáskanál Vegabond Natúr vega-mix
• 3 gerezd fokhagyma
• 3-4 centiméternyi friss gyömbér
• 3 mokkáskanál curry
• 1 mokkáskanál őrölt koriander
• 1 mokkáskanál római kömény
• 1/3 mokkáskanál őrölt bors
Az apróra kockázott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd beleszórjuk a fűszereket, a lencsét, a leveskockát, a szeletekre vágott friss gyömbért, és a víz nagy részét, kb. 1 litert. Forrástól számítva kb. 15-20 perc alatt a lencse puhára fő. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzákeverjük a fennmaradó vízzel előzőleg elkevert nádcukrot és kókusztejport, és belezúzzuk a friss fokhagymát. Végül megvárjuk, hogy felforrjon és levesszük a tűzről.