Receptek

Levesek

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves
Hozzávalók

• 1 cs medvehagyma

• 1 póréhagyma

• 1 krumpli

• só,

• bors,

• szerecsendió

Biokert instant ételízesítő

• 1 ek margarin

• 2 ek olívaolaj

• 2 dl Isolabio rizs tejszín

Biopont Bogi natúr kölesgolyó

Elkészítés

A póréhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a krumplit pedig felkockázzuk. A medvehagymát felaprítjuk. A margarint az olajjal felmelegítjük és a hagymát megpároljuk rajta, majd hozzáadjuk a medvehagymát is. Ízlés szerint fűszerezzük. Beletesszük a krumplit is, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és Biokert fűszerkeverékkel ízesítjük. Ha a krumpli megpuhult turmixgéppel, vagy botmixerrel pürésítjük majd újra a tűzhelyre tesszük és összefőzzük a tejszínnel. Levesbetétként kölesgolyót használjunk!