Receptek

Laktózmentes ételek

Török pizza (pide)

Török pizza (pide)
Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 lilahagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál Biopont napraforgóolaj
  • kakukkfű
  • bors
Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk az olajjal és cukorral elkevert vízben, majd egy nagy tálba öntjük és hozzáadjuk a joghurtot és a sót. Fokozatosan hozzászitáljuk a lisztet, és megdagasztjuk. Egy órára félretesszük pihenni, majd lisztezett gyúródeszkán kinyomkodjuk a levegőt belőle és 4 felé osztjuk. A 4 részt ovális lappá nyújtjuk, és kis ideig letakarva pihentetjük. Míg pihen, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk. A lángról lehúzva hozzáadjuk a kakukkfüvet, hagymát, sűrített paradicsomot, 2 evőkanál olajat. A lapok tetejét megkenjük a kész feltéttel, úgy, hogy a széleken maradjon 1-1 cm, amit aztán visszahajtunk. Így kis csónakokat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsin 225 fokon 20 perc alatt megsütjük.