Receptek
Török pizza (pide)
A tésztához:
- 45 dkg Biopont finomliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- kb. 3 dl langyos víz
- 1 evőkanál Biopont napraforgóolaj
- 1 csapott evőknál só
- 2 evőkanál laktózmentes joghurt
A tetejére:
- 30 dkg darált hús
- 1 lilahagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál Biopont napraforgóolaj
- kakukkfű
- só
- bors
Az élesztőt felfuttatjuk az olajjal és cukorral elkevert vízben, majd egy nagy tálba öntjük és hozzáadjuk a joghurtot és a sót. Fokozatosan hozzászitáljuk a lisztet, és megdagasztjuk. Egy órára félretesszük pihenni, majd lisztezett gyúródeszkán kinyomkodjuk a levegőt belőle és 4 felé osztjuk. A 4 részt ovális lappá nyújtjuk, és kis ideig letakarva pihentetjük. Míg pihen, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk. A lángról lehúzva hozzáadjuk a kakukkfüvet, hagymát, sűrített paradicsomot, 2 evőkanál olajat. A lapok tetejét megkenjük a kész feltéttel, úgy, hogy a széleken maradjon 1-1 cm, amit aztán visszahajtunk. Így kis csónakokat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsin 225 fokon 20 perc alatt megsütjük.