Receptek
Laktózmentes ételek
Rakott kel
Hozzávalók
- 1,5 kg kelkáposzta
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg Biopont barna rizs
- 1 nagy pohár laktózmentes tejföl
- 3-4 fej vöröshagyma
- só
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál pirospaprika
- Biopont Biokert ételízesítő
- Biopont napraforgóolaj
Elkészítés
A kelkáposztát felnégyeljük. A torzsát kivágjuk, majd a leveleket sós, ételízesítős vízben főzzük 15-20 percen át. A rizst megpároljuk. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megpároljuk, ezután rátesszük a húst, sózzuk-borsozzuk, és hagyjuk, hogy elfőjön a leve. Pirospaprikával ízesítjük, majd kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Egy tepsi aljára fektetjük a káposzta felét, rátesszük a rizst, erre a húst, majd a káposzta másik felét, a tetejét pedig tejföllel öntjük le. 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ajánlott termékek