Receptek

Köretek

Gombakotlett

Gombakotlett
Hozzávalók

· 30 dkg. gomba,

· 1 kis fej vöröshagyma,

· 3 Biopont teljesőrlésű lisztből élesztő nélkül készült zsemle,

· 2 tojás,

· 1 kanál növényi margarin,

· 2 kanál amaránt,

· 1 csokor petrezselyem zöld,

· só, törött bors,

· Biopont kukoricaliszt,

· tojás fehérje

Elkészítés

A gombákat vékonyra szeleteljük és az apróra vágott, vagy reszelt hagymával, petrezselyemmel egy kanál vajban puhára pároljuk.A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk és a párolt gombához adjuk. Belekeverünk 2 egész tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Korongokat alakítunk ki belőle, kukoricalisztbe, enyhén habosított tojásfehérjébe és amarántba forgatjuk, majd kisütjük.