Receptek
Kenyerek
Tökmagos rozsos kenyér
Hozzávalók
· 3.45 dl meleg víz
· 1 ek olívaolaj
· 1 ek só
· 20 dkg Biopont rozsliszt
· 35 dkg rétesliszt
· 10 g instant élesztő
· 2 teáskanál barna nádcukor
· 5 dkg tökmag
Elkészítés
A tökmagot felaprítjuk. A kelt tészta hozzávalóit a fenti sorrendben, a tökmag kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük. Dagasztás és kelesztés programon elindítjuk. A sípszó után hozzáadjuk a tökmagot is. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, megkenjük vele a kenyeret. Néhány darab tökmagot szórunk a tetejére. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
Ajánlott termékek