Receptek
Kenyerek
Sütőtökös cipó
Hozzávalók
· 10 dkg sült sütőtök
· 45 dkg Biopont tönkölybúza liszt
· 1,5 dl + 2ek Biopont rizsital
· 2,5 dkg élesztő
· 2 evőkanál Biopont agave szirup
· Reszelt citromhéj
· Csipet só
· 5 dkg tökmag
Elkészítés
A tököt a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük és 15 perc alatt megdagasztjuk. A tésztát a kelesztés után újra átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. A tésztadarabokat gömbölyűre gyúrjuk és a tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd tökmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon arany barnára sütjük (15-20 perc). A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.
Ajánlott termékek