Receptek

Kenyerek

Olaszos kenyér

Olaszos kenyér
Hozzávalók
Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval egy edényben. Hozzáöntjük a vizet és az olajat, majd belemorzsoljuk az élesztőt és dagasztani kezdjük a tésztát. Ha összeállt belegyúrjuk a bazsalikomot, az olajbogyót és a paradicsomot. Letakarjuk és 35 percig hagyjuk kelni.
Ha letelt az idő, óvatosan átgyúrjuk és újabb 15 percig kelesztjük. A megkelt újra átgyúrjuk, veknit formázunk belőle, betakarva újabb 50-60 percig kelesztjük.
A sütőt 220 °C-ra melegítjük, és beletesszük a tepsit melegedni. A megkelt tésztát a forró tepsire tesszük, a tetejét bevágjuk, és a forró sütőbe toljuk. A sütő aljába fémedényben 2 dl forró vizet öntünk, és becsukjuk a sütő ajtaját. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ajánlott termékek