Receptek

Gyermekeknek

Krumplipüré zöldségfasírttal

Krumplipüré zöldségfasírttal
Hozzávalók

A krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • 5 dkg teavaj
  • só ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

A zöldségfasírthoz

Elkészítés

Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leöntjük a vizet, összetörjük a krumplit. Vajat adunk hozzá, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formázható pürét kapjunk. A zöldségfasírthoz az összes zöldséget megpucoljuk, felaprítjuk, sós vízben kifőzzük, majd botmixerrel összedolgozzuk, reszelt fokhagymával, petrezselyemmel, sóval ízesítjük,a tojást és egy kevés zsemlemorzsát is hozzáadunk. 5 percet várunk,majd bepanírozzuk, vagy panír nélkül forró olajban kisütjük.