Receptek
Gyermekeknek
Krumplipüré zöldségfasírttal
Hozzávalók
A krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tej
- 5 dkg teavaj
- só ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
A zöldségfasírthoz
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 kis db karfiol
- 1 db fehérrépa
- 1/4 db káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- Biopont gluténmentes panírmorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 4 dl Biopont napraforgó olaj
Elkészítés
Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leöntjük a vizet, összetörjük a krumplit. Vajat adunk hozzá, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formázható pürét kapjunk. A zöldségfasírthoz az összes zöldséget megpucoljuk, felaprítjuk, sós vízben kifőzzük, majd botmixerrel összedolgozzuk, reszelt fokhagymával, petrezselyemmel, sóval ízesítjük,a tojást és egy kevés zsemlemorzsát is hozzáadunk. 5 percet várunk,majd bepanírozzuk, vagy panír nélkül forró olajban kisütjük.
Ajánlott termékek