Receptek
Feltétek
Hummus

Hozzávalók
· 80 dkg főtt Vegabond csicseriborsó
· 2 citrom
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 evőkanál olívaolaj
· 3 evőkanál tahini (szezámpüré)
· só
· bors
Elkészítés
Megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. A megfőtt csicseriborsó főzőlevéből keveset félre teszünk, majd leszurjük és a fokhagymával együtt robotgéppel krémesre turmixoljuk, és hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a tahinit.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Amikor ezzel kész vagyunk, a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém (Később majd megszilárdul!), de szójajoghurttal is lazíthatjuk.
2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kevés olívaolajat öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk
Ajánlott termékek