Receptek

Desszertek

Csodakrémes

Csodakrémes
Hozzávalók

A tésztához:

· 30 dkg Biopont tönkölybúza/Graham-liszt

· 14 dkg Biopont durum simaliszt

· 6 evőkanál víz,

· 6 evőkanál Biopont agave szirup

· 8 evőkanál Biopont napraforgó olaj,

· 1 citrom héja és leve,

· 5-8 kanál Biopont tejhelyettesítő (rizsital vagy zabital),

· 1 kanál szódabikarbóna,

· kurkuma

A krémhez:

· 10 kanál Biopont rizsliszt,

· 7-7,5 dl Biopont rizsital,

· Biopont agave szirup/ rizsszirup,

· 1 csomag vaníliás cukor

¼ kg gesztenyepüré

A mázhoz:

· 15 dkg porcukor,

· 3 evőkanál forró víz,

· 2 evőkanál Biopont karobpor

· 1 evőkanál Biopont napraforgó olaj

Elkészítés

A vizet, a mézet, az olajat, a citromot és a tejhelyettesítőt melegítés közben összedolgozzuk, lisztekkel összegyúrjuk, és előmelegített sütőben négy lapot sütünk belőle.

A krém elkészítéséhez rizslisztet a tejjel összefőzzük, majd a vaníliás cukrot, a mézet és a gesztenyepürét is jól beledolgozzuk. Ezzel ragasztjuk össze a megsült lapokat.

A mázhoz porcukrot és karobport keverünk össze olajjal. Ehhez forró vizet adunk, és rögtön a sütemény tetejére kenjük, majd megszórjuk mandulával.

A mázzal lekent süteményt félretesszük pihenni, majd később felkockázzuk, és már fogyasztható is.