Receptek
Bio brownie
· 1 és 1/3 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt
· 1 kávéskanál só
· 2 kávéskanál sütőpor
· 1 bögre margarin
· 1 bögre Biopont rizs-, vagy zabital
· 1 bögre Biopont cukrozatlan kakaópor
· 1 bögre nádcukor
· 1 csomag vaníliás cukor
· 1 bögre mandula, vagy pörkölt mogyoró, illetve dió – összetörve
· 50 g csokireszelék (kb.fél tábla)
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és margarinnal kenjük ki a sütőformát.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a kakaót és alaposan keverjük el, majd tegyük hozzá a cukrot. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A lisztkeveréket a szója-, rizs-, vagy zabitallal felváltva keverjük hozzá a tésztához, és a végén adjuk hozzá az összetört olajos magvakat is.
Süssük 30-40 percen keresztül.
Ízlés szerint csoki-, vagy gyümölcsöntettel, vaníliás szójadesszerttel, vaníliafagylalttal, illetve lekvárral tálaljuk.