Receptek

Desszertek

Bio brownie

Bio brownie
Hozzávalók

· 1 és 1/3 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt

· 1 kávéskanál só

· 2 kávéskanál sütőpor

· 1 bögre margarin

· 1 bögre Biopont rizs-, vagy zabital

· 1 bögre Biopont cukrozatlan kakaópor

· 1 bögre nádcukor

· 1 csomag vaníliás cukor

· 1 bögre  mandula, vagy pörkölt mogyoró, illetve dió – összetörve

· 50 g csokireszelék (kb.fél tábla)

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és margarinnal kenjük ki a sütőformát.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a kakaót és alaposan keverjük el, majd tegyük hozzá a cukrot. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A lisztkeveréket a szója-, rizs-, vagy zabitallal felváltva keverjük hozzá a tésztához, és a végén adjuk hozzá az összetört olajos magvakat is.
Süssük 30-40 percen keresztül.
Ízlés szerint csoki-, vagy gyümölcsöntettel, vaníliás szójadesszerttel, vaníliafagylalttal, illetve lekvárral tálaljuk.