Receptek

Desszertek

Aszaltszilvás kölestortácska

Aszaltszilvás kölestortácska
Hozzávalók

· 20 dkg Biopont bio köles

· 10 dkg aszalt szilva

· 10 dkg szilva lekvár

· 10 dkg törökmogyoró

· 1 csomag sütőpor

· 0,5 dl olívaolaj

· Szegfűszeg

·őrölt fahéj

 

Napfivérek recept

Elkészítés

A törökmogyorót sütőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt köleshez keverjük a sütőport, a szilvalekvárt, a mogyorót, és a félbe vágott aszalt szilvákat.
Ízesítjük, majd vékonyan kiolajozott sütőformában 160-180 °C -os sütőben készre sütjük.
Friss és aszalt gyümölcsökkel, citromfűvel díszítjük.

Ajánlott termékek