Lélekpont - teljesség útján

Vizuális diagnosztika

A vizuális diagnosztika ősi módszer, főként keleten van hagyománya. A lényege, hogy külső jelek, elváltozások alapján állapít meg betegségeket és betegséghajlamokat. Számításba veszi a bőr, a haj, a köröm stb. állapotát, minőségét. A vizuális diagnosztika egyik ága az egészségügyi kérdéseken túl a jellemről is információkat ad.

A vizuális diagnosztika ősi módszer, főként keleten van hagyománya. A lényege, hogy külső jelek, elváltozások alapján állapít meg betegségeket és betegséghajlamokat. Számításba veszi a bőr, a haj, a köröm stb. állapotát, minőségét. A vizuális diagnosztika egyik ága az egészségügyi kérdéseken túl a jellemről is információkat ad.

A módszer nagy előnye, hogy a betegségeket már korai stádiumban meg tudja állapítani, olyankor is, amikor még hagyományos orvosi eszközökkel nem mutatható ki.
A vizuális diagnosztika szemlélete a holisztikus nézet, miszerint az ember test-lélek-szellem hármasságából áll, ezért a betegségeket mindhárom szinten kell kezelni, gyógyítani. A vizuális diagnosztika lehetővé teszi a különböző szintű okok kiderítését. Alapszabálya, hogy egy jel, nem jel. Egy betegséget több jel együttesének megléte alapján lehet határozottan megállapítani. Sem ez a cikk, sem más írások nem helyettesíthetik a szakembereket.

ARC
Az arc felső harmada (homlokzóna) az idegrendszer állapotával és a gondolati élettel függ össze. Az arc középső harmada (orrzóna) a ritmikus rendszer állapotával (szív és tüdő) és az érzelmi élettel függ össze. Az arc alsó harmada (szájzóna) az emésztőrendszer állapotával és az ösztönélettel függ össze. Amelyik zóna domináns az arcon, az a domináns az életben is.
Az orr feletti terület a máj zóna. A szemek közötti rész a hasnyálmirigyzóna. Az orrnyereg közepe a gyomor állapotáról, emésztésről ad jelzést. Az orrhegy a szívzóna. A szem alatti rész a vesezóna. A vesezóna alatti rész a hólyag területe. Bármely színeltérés, ránc, bőrelváltozás stb. az adott szerv problémájára, energetikai gyengeségére utal. Bizonyos színű elváltozások egyes szervek gyengesége miatti azon szerv problémáira utalnak, ahol megjelennek.
Az arcon minden folt, anyajegy, elszíneződés, ránc jelzésértékű, például a szeplők májgyengeségre utalnak. A zsíros arcbőr zsírtöbblet következménye, a száraz arcbőr vízhiányé. A homlokon (a hajhatártól az orrgyökig) látható dudorok, kiemelkedések is jelzésértékűek. Ha az alsó, vagyis szemöldök feletti harmad hangsúlyos, akkor az jó megfigyelő képességet mutat, hogy az illető észreveszi a részleteket, szélsőséges esetben szőröző, kötözködő. Ha a középső homlokrész hangsúlyos, az jó emlékező képességre utal, de ez fejleszthető is. Ha a felső homlokrész a hangsúlyos, akkor viselőjének jó fantáziája, képzelete van, érdemes kreatív területen dolgoznia, viszont hajlamos a depresszióra.
A szemöldök a belső elválasztású mirigyek állapotáról ad információt. A dús szemöldök a nagy életerő jelzése.
Ha az orrlyuk szélessége nagy, viselője jó tüdőkapacitással rendelkezik és magabiztos.
A kicsi orrlyukak rossz tüdőkapacitásra és gátlásosságra utalnak, az illető inkább mások véleményére hagyatkozik. Az orrból rendszeresen folyó váladék valamilyen többletre utal. A fehéres, nyálkás váladék fehérje többletre utal, a vízszerű víztöbbletre, illetve túlzott só fogyasztásra. A túl gyakori orrvérzés vérnyomás- illetve vérproblémákat jelez.
Az ajkak az emésztőrendszer állapotát tükrözik. A felsőajak a gyomor, az alsó a bélrendszer, a szájzug a nyombél problémáit jelzi. (Pl. szájzug berepedezés fekély hajlamra utal.)

FÜL
A fülön is megtalálható minden szervünk. Egy erőteljes fülmasszázs ébresztő, energetizáló hatású. A fül nagysága a velünk született genetikai erőtartalékról, az életerő mennyiségéről tájékoztat. Minél nagyobb valakinek a füle, annál több az életereje. A hagyományok szerint a fülcimpa nagysága a bölcsességgel és a hosszú élettel függ össze. Emiatt „szoktuk” a születésnapos fülét meghúzni és így köszönteni: „füled érjen bokáig”.
A fül előtti ráncok gyenge májat jeleznek. Nagyon fontos jelzés a fülcimpán megjelenő ferde ránc, infarktushajlamot mutat. A szívinfarktuson átesett emberek többsége rendelkezik ilyen ránccal. A fülkagyló íve, az úgy nevezett Hélix-ív, ha vékony, akkor izületi problémákra, meszesedésre hajlamos a tulajdonosa. A vastag Hélix-ív kedvezőtlen agyi folyamatokra, epilepszia hajlamra utal. A hallás élessége, a fül egészsége a vese állapotát tükrözi, emiatt minden fülprobléma esetén a vesét is gyógyítani kell. – V.T.