Lélekpont - teljesség útján

TÉLI BŐRÁPOLÁS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL

A gyógynövények nem csak gyógyítanak, ápolnak és szépítenek is, bár nem ez a legfontosabb tulajdonságuk. Leginkább a bőrápolásban használjuk őket.

A gyógynövények nem csak gyógyítanak, ápolnak és szépítenek is, bár nem ez a legfontosabb tulajdonságuk. Leginkább a bőrápolásban használjuk őket.

 

Bőrünk meghatározza személyiségünkket. Színe, illata, érzékenyége és hőmérséklete egyénenként nagyon változó lehet. Irdatlan pénzt költ a kozmetikai ipar bőr- és hajápoló termékek kutatására és hirdetésére. Nem meglepő ez, hiszen a bőrünket mindenki látja, fontos része megjelenésünknek. Az egészséges bőr a szépséggel egyenlő.

A bőrbetegségek okát nehéz kideríteni. Lehet a helytelen étkezés, általános egészségi állapot, környezet, örökletes tényezők és a stressz együttes hatása. Általános szabály, hogy a szép bőr a helyes táplálkozással kezdődik. Teljes kiőrlésű gabona, sok gyümölcs és zöldség fogyasztása, a tiszta levegő elengedhetetlen feltételei a szép bőrnek. A rendszeres és alapos tisztítás és a hidratálás legalább ilyen fontos.Sok jó minőségű folyadék is segíthet a bőr egészségenek fenntartásában. Ha bármilyen problémánk van bőrünkkel, végezzünk tisztító teakúrákat gyógynövényekkel. Évente kétszer ajánlott, 4-6 hetes kúra nemcsak a salaktalanítást végzi el, hanem bőrünket is kitisztítja, méghozzá belülről.

 

Szebbek lehetünk gyógyfüvekkel

A gyógynövények közül többnek is van bőrápoló hatása. Használjuk ezeket kívül-belül egyaránt. Hiszen tudhatjuk, a szépség mindig belülről fakad.

 

OTTHONI SZÉPÍTŐ TIPPEK GYÓGYNÖVÉNYEKKEL

pattanások

A pattanások jól kezelhetők a közönséges galaj teával, melyet külsőleg és belsőleg is ajánlatos használni. A napi egy csésze tea fogyasztásával és napi többszöri lemosással sokat javíthatunk a bőr állapotán.

tisztátalanság

Szintén csodákat tesz az útifű teája. XVI. Lajos francia király egyik fiatal szeretője citromos vízben áztatott útifű levével mosogatta arcát, hogy a király kegyeiben maradhasson.

ráncok

A felnőtt bőr ritkán pattanásos, viszont megjelennek a ráncok, melyeket az orbáncfűből készített olajjal kezelhetünk.

narancsbőr

A nők életét megkeserítő, a combon és fenéken jelentkező narancsbőrre is hatásos az orbáncfű olaja, a macskamenta teája.

hajkorona

Szépségünk másik záloga a hajunk. A szép fényes, dús haj az egészség szimbóluma.

A csalán teája fényessé teszi a hajat. Hajmosás után öblítsék hajukat csalánteával, amit már nem kell lemosni.

korpás haj

Ha korpás a hajuk, csalángyökérből 2-3 perces főzéssel készített teával kezelhetjük hetente többször. A kezelést nem fontos mindig mosás után elvégezni, a száraz fejbőrt is bekenhetjük a teákkal.

fejbőrgyulladás

Mindenféle gyulladást kezelhetünk a diólevélből készített gyógytea öblítéssel, mely még szép vöröses csillogást is ad hajunknak. Ezzel szemben a kamillateás öblítés a világos hajat teszi csillogóbbá