Lélekpont - teljesség útján

Szeptember, a "visszatérés önmagunkhoz" hónapja

Az egészség alappillérein kell elgondolkoznunk, mint amilyen az alvás, tornázás és a stressz kezelése. A szeptember lehetőséget nyújt arra, hogy egy új életmódot alakítsunk ki, amelyik eljuttattja Önt az egészséghez vezető útra, az új „énjéhez“.
Szeptember, a "visszatérés önmagunkhoz" hónapja

A szeptember a „vissza az iskolába“ hónapja, de ugyanúgy lehet a „visszatérés önmagunkhoz“ hónapja is

Az egészség alappillérein kell elgondolkoznunk, mint amilyen az alvás, tornázás és a stressz kezelése. A szeptember lehetőséget nyújt arra, hogy egy új életmódot alakítsunk ki, amelyik eljuttattja Önt az egészséghez vezető útra, az új „énjéhez“.

Alvás

Az alvás nem csak arról szól, hogy kipihenjük és kialudjuk magunkat, hanem arról, hogy regenerálódjunk és gyógyuljunk. Mindannyiunknak 7-8 óra alvásra van szükségünk és az ébredés fázisa is nagyon fontos. A tanulmányok kimutatták, hogy ha 90 perccel hamarabb kelünk a megszokotnál az energia veszteséghez és elhízáshoz vezet, függetlenül attól, hogy tornázunk vagy fogyókúrázunk-e. Ugyanúgy nagyon fontos ugyanabban az időben lefeküdni minden nap és ami még fontosabb, ugyanabban az időben keljünk minden nap. Egy adag melatonin bevitele 30 perccel az alvás előtt támogatja az alvás 4 fázisát és elindítja az alvásciklust. Az egészséges alvás energiával tölti fel, amelyet a szeptemberi rutin elvégzése közben használhat fel.

Étkezés

Az iskolába való visszatérés általában több gépjárművezetést jelent. Mivel a kocsijától sem várhatja el, hogy olcsóbb olajjal és benzinnel kitűnően fog működni,a szervezetétől sem várhatja el, hogy rossz minőségű élelmiszerek bevitele esetén egészségesebb és energikusabb lesz. A helyes táplálkozás egy kevés időt és tervezést vesz igénybe. Ajánljuk, hogy az étrendünket próbáljuk 3-5 nappal előre megtervezni és több fogást készítsünk el egyszerre. Próbáljuk megtalálni az egyes tápanyagok helyes arányát a fehérjével, és ügyeljünk arra, hogy mindig legyen valami zöld a tányérunkon, továbbá mindig próbáljuk kiküszöbölni az étrendünkből valami rossz dolgot, például a finomított cukrot, a fehér pékárut és süteményeket. Tegyen így az egész család és hetente áldozzanak egy napot arra, hogy megtisztítsák a szervezetet. Nem kell, hogy tökéletesek legyünk, elég ha minden nap elfogyasztunk valamiféle létfontosságú tápanyagot a mindennapi étkezés során.

Tornázás

A tornázás nem csak a fogyásról, de elsősorban az izomerő fokozásáról, a keringés támogatásáról és a jó közérzet megtartásáról szól. Minden mozgás jótékony hatással van szervezete számára, fontos, hogy kezdjen el mozogni. Amit az egész családnak tudunk ajánlani az a tánc, a bowling, a séta vagy a frizbi. Az lenne az igazi, ha a tornázás rendszeressé válna, ha nem, akkor olyan tevékenységet kell választani , amelyet hetente kétszer tud végezni.

A stressz kezelése

A szeptember a legstresszesebb hónapok közé tartozik, a második helyen a Karácsony áll. Erre való tekintettel nemet kell tudni mondani és ellen kell állni a stressznek. Különböző technikákat alkalmazva meg kell tanulni mérsékelni a stresszt, mint például mély lélegzettvétellel, masszázzsal, szórakoztató műsorok megtekintésével és nevetéssel. A magnézium szedése szintén hozzájárul a GABA receptorok beindításához az agyban és csökkenti a stressz-hormonok termelését. A magnézium hozzájárul az izmok ellazulásához, szabályozza a belek működését és enyhíti a fejfájás tüneteit, ami a stressz csökkentését eredményezi.

 

Forrás: www.jamieson.hu