Lélekpont - teljesség útján

SZABADÍTSD FEL AZ ERŐDET!

Mindennek csak annyira van hatalma felettünk, amennyire tudatos gondolatainkon keresztül lehetővé tesszük." Mindannyian szebb, gazdagabb életről álmodozunk, ám kevesen hisszük, hogy ennek kulcsa a mi kezünkben van.

"Mindennek csak annyira van hatalma felettünk, amennyire tudatos gondolatainkon keresztül lehetővé tesszük." Mindannyian szebb, gazdagabb életről álmodozunk, ám kevesen hisszük, hogy ennek kulcsa a mi kezünkben van. Anthony Robbins a világ egyik legismertebb sikertrénere, népszerű pszichológusa abban segít, hogy rájöjjünk, hogyan érhetjük el egyszerű szemlélet- és gondolkodásmód váltással a vágyott és megérdemelt életet, hogyan irányíthatjuk mi magunk a sorsunkat, abbahagyva a sodródást.

Szemléletmód-váltás

Mindannyian rendelkezünk azokkal az információkkal, stratégiákkal, filozófiákkal és képességekkel, amelyekkel a belső erőinket megtalálva és azokat hasznosítva a sorsunkat alakíthatjuk. Elménk fejlesztésével és a gondolataink figyelésével ráléphetünk az útra, amit magunknak szántunk mindig is. Figyeljük meg, mit gondolunk, amikor sikeres emberrel találkozunk? Legtöbbször azt, hogy ő szerencsés vagy jókor volt jó helyen. A valóság azonban az, hogy ehhez nem sok köze van a szerencsének, sokkal inkább annak, hogy a sikeres emberek hajlandók elhinni magukról, hogy képesek arra, amit szeretnének elérni, és ezért tesznek is. Amit gondolsz magadról, hogy meg tudod tenni, az valóra is válik.

"A siker nem más, mint egy jó döntés eredménye. A jó döntést egy tapasztalat előzi meg. A tapasztalat alapját pedig gyakran egy rossz döntés képezi."

Fontos, hogy a sikert ne csak üzleti értelemben vett sikerként értsük, hiszen az is siker, ha boldog és kiegyensúlyozott családi életünk van.

A siker receptje

A siker az élet bármelyik területén sem jön tálcán átnyújtva, hanem az önismeret felé vezető úton találunk rá. Nem kellenek hozzá begyakorolt mozdulatok és szófordulatok.

A sikeres emberek kiegyensúlyozott úton haladnak arrafelé, amerre szeretnék, hogy vezessen az útjuk. Ez a siker alapvető receptje.

A megvalósítás első lépése, hogy tisztában legyünk a célunkkal, azaz pontosan határozzuk meg, mi az, amit el akarunk érni. A második lépés a cselekvés, mert enélkül a vágyaink csak örökre álmok maradnának. Olyan lépéseket kell tennünk, melyek meggyőződésünk szerint a legnagyobb valószínűséggel vezetnek a kívánt eredmény eléréséhez. A megtett lépések azonban nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, így a harmadik lépés az, hogy kifejlesszük magunkban az éleslátás képességét. Ez segít, hogy felismerjük a lépéseink nyomán kapott visszajelzések és eredmények jellegét. Így a lehető leggyorsabban ellenőrizhetjük, hogy a megtett lépések révén közelebb kerülünk-e céljainkhoz vagy még inkább távolodunk tőle.

 

Mindig tudatában kell lennünk, hogy milyen eredményei vannak cselekvéseinknek, legyen szó akár egy beszélgetésről, akár valamilyen mindennapos szokásunkról. Ha nem értük el azt az eredményt, amit szeretnénk, meg kell jegyeznünk, hogy mely lépés milyen eredményt hozott, hogy ily módon folyamatosan tanulhassunk minden tapasztalatunkból.

Ezt követően meg kell tennünk a negyedik lépést, amely egyfajta rugalmasság kifejlesztésére irányul, amelynek segítségével magatartásunkat mindaddig változtatni tudjuk, amíg a kívánt eredményeket el nem érjük.

Ébreszd fel magad!

"Ha egy erős hitre alapozott abszolút önbizalomra tudsz szert tenni, akkor gyakorlatilag bármit megvalósíthatsz, még olyan dolgokat is, amiket mások megvalósíthatatlannak tartanak."

 

Ha őszintén döntöttünk teljes mellszélességgel a változás mellett, hogy jobb életet és sikereket szeretnénk elérni, akkor az első dolog, amit tennünk kell, a belső, önmagunkkal szembeni igényszint növelése. Ám a legfontosabb, hogy higgyünk is benne, mert ha a követelményszintünket megemeljük, de nem hiszünk benne, máris szabotáljuk magunkat.

 

Hiedelmeink és gondolataink irányítják tetteinket, tudattalanul is parancsolnak nekünk, megmondják mi lehetséges és mi lehetetlen, mire vagyunk képesek és mire nem. Az vagy, akinek gondolod magad, ám ez nem a felületes gondolatok szintjén működik, hanem a legmélyebben élő hitből, a saját magunkról alkotott képből táplálkozik. Ezt kell átprogramoznunk ahhoz, hogy elérjük céljainkat, és ne akadályozzuk a sikereinket.

 

A hiedelemrendszerünk megváltoztatása az alapja a valódi és tartós változásnak az életünkben. Következetes meggyőződésünk engedi meg nekünk a belső erőforrásainkhoz való hozzáférést, és tesz képessé olyan kihívások teljesítésére is, amit mások nem tudnak leküzdeni, mert megtorpannak útközben.

 

A képesség az adomány, a saját géniuszunk ott lappang bennünk, csak hasznosításra vár. Az ehhez szükséges eszközökkel rendelkezünk, a megoldás bennünk van. Elménk hatalmának, képességeinek kihasználásával bármit képesek vagyunk megtenni, elérni és létrehozni, amire szükségünk van.