Lélekpont - teljesség útján

ŐSI TUDÁS NYOMÁBAN - ÁZSIA

Ázsia hódítása nem csak az ipar és a gazdaság területén hoz látványos eredményeket, hanem az egészséges genetikai állományuk megőrzése és továbbadása által is. Az alapvető táplálkozási fortélyokat valaha a civilizált nyugati társadalmak népei is ösztönösen tudták és követték, még néhány generációval ezelőtt is.

Ázsia hódítása nem csak az ipar és a gazdaság területén hoz látványos eredményeket, hanem az egészséges genetikai állományuk megőrzése és továbbadása által is. Az alapvető táplálkozási fortélyokat valaha a civilizált nyugati társadalmak népei is ösztönösen tudták és követték, még néhány generációval ezelőtt is.

A műanyag világ konzerv és mirelit ételeit, mikrohullámmal, tartósítókkal készült fogásait, készételeit nagy mennyiségben fogyasztva elvesztettük ösztönös képességünket arra, hogy az ízek, birodalmában tájékozódni tudjunk. Ahhoz, hogy a táplálék beépüljön, hasznosulni tudjon, enzimdús táplálkozásra van szükség. Enzimdús kölcsönhatások stimulálják ugyanis szervezetünk saját enzimtermelést. Az ázsiai népek még részben emlékeznek arra, miképp tették ezt elődeik, és továbbra is azon vannak, hogy átmentsék ezt a tudást az új korszakba.

TÁPLÁLKOZÁSI ALAPSZABÁLYOK

Táplálék esetében a jó minőség azt jelenti: méreganyag-mentes, és jó, enzimdús!

Ha nem gondoskodunk a megfelelő emésztésről, az étel az emésztőszerveinkben komposztálódik. Ha fehérje, akkor rothad, ha szénhidrát, akkor erjed. A nem megfelelően emésztett szénhidrát alkoholos erjedésnek indul. Ennek hatására súlyos, korai májkárosodás, májöregedés lép fel. A gyermekeknek sem szabad túl sok szénhidrátot adni, főleg fehérjedús étellel, (pl. kenyeret hússal, sajttal) együtt, mert így folyamatos alkoholos hatás alatt lesznek. Ezért szoktak nagyapáink lila hagymát, retket adni zsíros kenyérrel. Régen a fehérjét mindig pácolták, így könnyebb volt lebontani. Segít az emésztésben a kovászos uborka, savanyú káposzta, torma. Használhatunk borecetet, gyümölcsecetet, locsolhatjuk az ételt citrommal. Ha édesre vágyunk, csak természetes cukrokat együnk. Étkezéshez igyunk egy pohár bort, és ne vizet! Az ember élete során egyre kevesebb enzimet termel, ha étkezés közben még vizet is iszik, ez felhígítja az enzimtermelést. Az enzimtermelést megbénítja, ha hideget, vagy jegeset iszunk. Az ázsiaiak nem véletlenül isznak meleg teákat evés előtt is, üzemhőmérsékletre hozzák az emésztőszerveket. Olyan ez, mint a bemelegítés a sportban.

 

Az enzimtermelést segíthetjük a megfelelő fűszerek használatával is. Ázsiában óriási kultúrája van ennek. Használnak olyan fűszereket, melyek serkentik a vérkeringést (kurkuma, gyömbér, torma). Használnak csípős fűszereket, ami melegít, vérbőséget okoz, antiparazita tulajdonságokkal is bír, mert elpusztítja a nem oda valót, a nyálkahártyát nagyon aktívan tartja. Vannak fűszerek, melyek közvetlenül az enzimtermelést stimulálják, mint például a kömény. Az enzimtermelésünket egyszerűen és folyamatosan segíthetik a biorezonanciás kezelések is. Enzimtermelésünk kölcsönhatásokon alapul, segítik a korábbi élmények, illatok, ízek, nyáltermelés, és a nyugodt körülmények! A rendszeres testmozgás az emésztési folyamatokat is segíti.

 

AZ EGÉSZSÉGES JÖVŐ TITKA

A folyamatos mérgezés egy idő után a DNS-állományunkat is veszélyezteti.

Az emésztőszerveink épsége, jó működése adja egész szervezetünk vitalitását, biztosítja immunrendszerünk funkcióját, jelenti egészségünket, azonban a tudatosság hiánya Európában sajnos a lakosság rossz állapotú bélrendszerét eredményezte.  Ami rothad, erjed, visszamérgezi a szervezetet, és gyors öregedést indít el. Saját mérgezettségünk a következő generációkat halmozottan hátrányos helyzetbe hozza.  Az ázsiaiak nem öregszenek, idős korukban is jó állapotú, és sima a bőrük, és egészségesebb a génállományuk. Alkati különbségek természetesen adódnak, kinek-kinek más az enzimtermelése, azonban a lakosság nagy részét érintő problémáról van szó. Ha a nem megfelelő bélflóra miatt a beleid öregszenek, ez hamar kiül az arcodra. Ha nem változtatunk étkezési szokásainkon, az önmérgezésünkből adódó problémák generációról-generációra halmozódnak. Így a gyerekeink, unokáink egyre érzékenyebbekké válnak. Ezt a folyamatot nekünk kell megállítani! Meg kell tanulnunk újra természetesen, egyszerűen étkezni, jobban észben tartva, tisztelve az ősök tudását. – L.G.