Hírpont - legfrissebb híreink

Motivációs tippek fogyókúrázóknak

Mindig az első lépések a legnehezebbek, nincs ez másként a diétázással sem. Ilyenkor nagy szükségünk van valamire, ami motiválhat minket, és kitartásra sarkall. Már néhány apróság is sokat segíthet az akaraterőnk fejlesztésében.
Motivációs tippek fogyókúrázóknak

Csináljunk motivációs falat!

Fogj egy kartonlapot, és töltsd meg képekkel, idézetekkel, amelyek motiválóan hatnak rád. Írd fel rá, hogy hány kiló szeretnél lenni, és készíts edzéstervet is. Ha van olyan régi fotód, amire ismét hasonlítani szeretnél, ragaszd rá, vagy keress egy példaképet! Amikor elcsüggedsz, nézz rá, olvasd el, és máris helyrerázódhat a kedved.

Keressünk társat!

A diétázás is sokkal könnyebb, ha nem egyedül csinálod. Beszéld rá egy barátnődet, hogy kezdjétek el együtt a fogyókúrázást. Az, hogy együtt küzdetek meg a kezdeti nehézségekkel, hatalmas segítséget és lendületet fog adni. Akár kössetek fogadásokat is arról, hogy ki mennyi súlyt és mikorra szeretne leadni – ezzel is növelitek a versenyszellemet.

Jutalmazzuk meg magunkat!

Ha elérted a kitűzött heti vagy havi célokat, mindenképpen jutalmazd meg azzal, hogy tartasz egy-egy „csaló-napot”, amikor nem számít, hogy mit eszel, vagy kihagyod a szokásos edzést. Ha folyton csak vágyakozol a kedvenc ételeid vagy nasijaid után, hamar elveszted a motivációdat az egész fogyókúra iránt. Azonban ha kijelölsz magadnak egy ilyen napot, van mit várnod, amikor éppen nehezebben megy a diétázás.

Készítsünk dokumentációt a fogyásról!

Ahogyan Bridget Jones fél lábbal, óvatosan állt rá a mérlegre egy „jobb” eredmény érdekében, úgy mi is tudunk csalni a méretkezéssel. A fényképek viszont nem hazudnak. Készítsünk rendszeresen fotókat magunkról, hogy láthassuk a diétázás eredményét. Ahogy kezdjük felfedezni magunkon a változást, máris sokkal nagyobb lendülettel folytatjuk a fogyókúránkat.

Tűzzünk ki magunk elé egy célt!

Gondoljunk valamire, amire már nagyon régóta vágyunk. Ez lehet akár egy ruha, egy cipő, vagy egy utazás is. Fogadjuk meg magunknak, hogy ha elérjük a kívánt súlyt, megajándékozzuk magunkat ezzel. Keressünk róla képet, és tűzzük fel ezt is a motivációs falunkra. Legyen mindig a szemünk előtt ez a célunk is, mert az álomalak elérése mellett ez is nagyon motiválóan hatnak ránk.

(forrás: femcafe.hu)