Hírpont - legfrissebb híreink

Miért érdemes kölest fogyasztani?

A köles az egyik legősibb gabonaféle, amelynek számos jótékony tulajdonsága ismert.
Miért érdemes kölest fogyasztani?

Amellett, hogy könnyen emészthető és kellemes jóllakottság érzést biztosít, lúgosító hatása van, így segíthet a szervezet pH-egyensúlyának a fenntartásában, és a fogyókúrában.

Érdemes tudni róla továbbá, hogy gluténmentes gabonáról van szó, ezért a gluténérzékenyek számára remek alternatívát nyújt a szigorú diéta betartásához, hiszen igen sokoldalúan felhasználható. Sósan és édesen, köretként vagy kásaként is egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Magnéziumot, mangánt, foszfort, vasat és többféle B-vitamint is tartalmaz. Antioxidáns hatású és csökkentheti a „rossz” koleszterin szintjét. Az emberi szervezet számára szükséges mind a 9 féle esszenciális aminosavat tartalmazza, melyek a fehérjék építőkövei, így biztosít a vegetáriánusok számára is tökéletes választást.