Cikkpont - legfrissebb cikkeink

Háztartásunk hatása környezetünkre, életünkre

A környezettudatosság, környezetvédelem fontossága akkor válik igazán kardinális kérdéssé, amikor az ember szülővé válik és szembe kell néznie azzal a szívszorító kérdéssel, miszerint milyen világban fognak felnőni gyermekeink?
Háztartásunk hatása környezetünkre, életünkre

Vajon felnőttként fürödhetnek majd tavainkban, fólyóinkban? Tud a termőföld szennyezés nélküli táplálékot biztosítani majd számukra? Fognak látni szabadon élő állatfajokat, mint elefánt, tigris, jegesmedve és sorolhatnám még. Tudnak-e majd szennyezésmentes levegőt beszívni?

Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen édesvizet a talajvízkészletünk biztosítja, melyet gyorsabban éljük fel, mint ahogyan az megújulna.
A talajvíz akkor keletkezik, amikor a csapadék, a hó vagy egyéb felszíni víz beszivárog a talajba. A talajvíz sajnos nagyon érzékeny a klímaváltozással és a szennyezéssel szemben. Leggyakrabban az iparban és a háztartásokban keletkezett, a vizekbe tisztítatlanul bejutó szennyvizek okoznak környezeti károkat (egy egymilliós lakosságú városban évente 500 000 tonna szennyvíz képződik).

Már régóta tudjuk, hogy a környezetszennyezés különféle betegségek megjelenését okozhatja.

Levegőszennyezésnél légúti betegségek, asztmás rohamok, fejfájás, szédülés, az immunrendszer felbomlása, érrendszeri megbetegedéseket stb.

Vízszennyezésnél tífusz, horogféreg, kiütések, hepatitis, agyvelő gyulladás, gyomorhurut, máj és vesebetegségek; fémmel szennyezett víz esetén: Parkinson kór, Szklerózis Multiplex, Alzheimer kór

Talajszennyezésnél fejfájás, kiütések, rák, leukémia; a talajban levő ólom különösen gyerekeknél veszélyes, mert agyi fejlődési rendellenességeket okoz; a higany vesebántalmakat.

Mindaz, amit otthonunkba beviszünk, elfogyasztunk, elhasználunk, lehúzunk a lefolyón, hatással van környezetünkre. A környezet visszahat ránk és káros anyagainkat visszakapjuk élelmiszereinkben, ivóvizeinkben, levegőnkben. Környezetünk védelmével óvjuk önmagunkat, gyermekeinket, és biztosítsuk számukra az élhető jövő lehetőségét.

https://biopont.hu/anandam