Cikkpont - legfrissebb cikkeink

Fűszerezzünk az egészségért!

Az erős antioxidáns hatású fűszerekkel gazdagon fűszerezett zsíros ételek kevésbé hatnak károsan a szervezetre, mint ha ugyanazok az ételek a fűszerek mellőzésével készültek volna.
Fűszerezzünk az egészségért!

Az erős antioxidáns hatású fűszerekkel - mint a kurkuma, fahéj, rozmaring, bors, oregánó, szegfűszeg, fokhagyma, paprika - gazdagon fűszerezett zsíros ételek kevésbé hatnak károsan a szervezetre, mint ha ugyanazok az ételek a fűszerek mellőzésével készültek volna. Általában, amikor zsíros ételt eszünk, megemelkedik a triglicerid-szint (a koleszterin mellett a másik típusú vérzsír) a vérünkben. Ha ez túl gyakran történik meg, vagyis a triglicerid-szint túl sokszor emelkedik meg, akkor a szívbetegség kockázata is megnő. Az amerikai Penn State University kutatói felfedezték, hogy ha a zsíros ételekhez fűszereket adunk, a triglicerid-válasz 30 %-kal alacsonyabb lesz.