Lélekpont - teljesség útján

A VÍZ LELKE

Miféle erő lakozik a vízben? Mire képes a víz? Miképpen hat a természetben, s ennélfogva bennünk is, akik háromnegyed részben vízből vagyunk? E kérdéseket kutatják szüntelenül orvosok, fizikusok, kémikusok, hogy megmutassák, hogyan lesz a közönséges víz mindenki számára elérhető, gyógyító szerré.

 

Miféle erő lakozik a vízben? Mire képes a víz? Miképpen hat a természetben, s ennélfogva bennünk is, akik háromnegyed részben vízből vagyunk? E kérdéseket kutatják szüntelenül orvosok, fizikusok, kémikusok, hogy megmutassák, hogyan lesz a közönséges víz mindenki számára elérhető, gyógyító szerré.

 

Beszédes vízkristályok

Masaru Emoto japán kutató régóta foglalkozik a víz információ-felvevő képességének kutatásával. Megfigyelései alapjául megfagyasztott vízmolekulák szolgálnak, amelyekkel különböző rezgéseket közölnek. A kezelt vízben az átadott információ tartalmától függően képződnek jégkristályok. Emoto könyveiben a kristályokról készült fényképeken világosan látható, hogy a víz reagál mindarra, amit tesznek vele, és megőrzi ezt az információt. A forrásvíz gyönyörű, harmonikus hatszögeket alkot, míg egy duzzasztóból származó vízben alig akad tökéletes, befejezett kristály. A kutatók kísérleteik során a laboratóriumban kezelt vízminták esetében is hasonló eredményre jutottak. Egy delfincsapatról készült kép, a „köszönöm” felirat, vagy a klasszikus muzsika pozitív információkat közölt a vízmolekulákkal, amelyek ennek hatására fagyasztáskor csodálatos jégkristályokká alakultak. Ezzel szemben a diszharmonikus rezgéseket keltő képek és zenék hatására a fagyasztás során szinte a felismerhetetlenségig eltorzult kristályok jelentek meg.

 

Az élet vize

A kísérletek tehát világosan kimutatják, hogy a legcsekélyebb környezeti hatásra is azonnal reagáló víz minősége akár a legegyszerűbb eszközökkel is megváltoztatható. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy akár mi magunk is sokat javíthatunk vagy ronthatunk éltető elemünk minőségén.

Világunkban a víz ma már általában vezetéken vagy műanyag palackokban, mechanikus és kémiai módszerekkel megtisztítva jut el az emberhez. Útja során számos káros hatás éri, amelyeket természetéhez híven, információként magába zár. Ezek az információk az élő szervezetre általában inkább ártalmas, mintsem jótékony hatással vannak. Desztillálással kémiailag teljesen tiszta vizet nyerhetünk ugyan, ám így nemcsak a káros anyagokat távolítjuk el, hanem az ásványokat és magát az informatív életenergiát is. Mivel kezeletlen, tiszta forrásvízhez nemigen jutunk hozzá, a kutatók azt javasolják, hogy mi magunk töltsük fel a vizet hasznos információval, homeopátiás vagy vízélénkítő módszerekkel – színekkel, kristályokkal, virágesszenciákkal, zenével.

 

Rezgések és energiák természete

Az ősi kultúrákban természetes volt a természettel és a természeti lényekkel folytatott kommunikáció. Napjainkra azonban megváltozott világképünk, s még ha tudatában vagyunk, sem vesszük komolyan, amit észlelünk. Az ember biztonságban akarja érezni magát, ezért hozott létre áttekinthető, racionálisan megmagyarázható világot maga köré. Csakhogy új korszakba léptünk. Nem zárkózhatunk el a tágabb világnézet elől. A biztonságot magasabb síkon is megtalálhatjuk, ha megismerjük a rezgések, energiák természetét. A vízkristályok képei világosan megmutatják, milyen hatással vannak a környezeti tényezők – akár egy mobiltelefon káros sugárzása – az élő szervezetre. De nem vagyunk tehetetlenül kiszolgáltatva ezeknek a negatív hatásoknak. A morfogenetikus mezők elmélete szerint a pozitív érzések által keltett rezgés erősebbé válik ezeknek az érzéseknek a kinyilvánításával. Minél őszintébben mutatjuk ki őket, annál könnyebben teszi ugyanezt a többi ember is. Képzeljük el, mi mindenre lehetünk képesek együtt, a víz erejét is felhasználva!