Cikkpont - legfrissebb cikkeink

A nyolc legerősebb őszi méregtelenítő gyümölcs

Nagyon fontos, hogy testünket megtisztítsuk a salakanyagoktól, erről ősszel sem szabad megfeledkeznünk... itt a 8 legerősebb gyümölcs, ami elősegíti az őszi méregtelenítést
A nyolc legerősebb őszi méregtelenítő gyümölcs

1. Füge

A rostban gazdag gyümölcs remek kiegészítője lehet méregtelenítő kúrádnak, hiszen felpörgeti az anyagcserét. Fogyassz reggel, délben, este egy-egy szem fügét, arról azonban ne feledkezz meg, hogy a minimum 3 liter folyadékot is meg kell innod naponta.

2. Áfonya

Fitovegyületei erős antioxidáns tulajdonságukról ismertek, így az áfonyafogyasztással hatékonyan veheted fel a harcot a káros szabadgyökök ellen. Emellett méregtelenítő hatása sem elhanyagolható. Fogyaszd az őszi szezonban naponta reggel-délben-este. Néhány hét után érezni fogod egészségügyi szempontból pozitív hatásait.

3. Szőlő

Számos vitamint tartalmaz, többek között B12-vitamint, valamint az antioxidáns hatású, azaz a méreganyagokat megkötő C-vitamint. Vértisztító és az anyagcserét serkentő hatásának köszönhetően különösen alkalmas a szervezet méregtelenítésére. Legjobb, ha kipróbálod a szőlődiétát még az ősszel.

4. Alma

Kiváló salaktalanító hatásának köszönhetően az alma segítségedre lehet a méregtelenítésben. Fogyassz reggel és este egy-egy szemet. Ha méregtelenítő kúrádat az almára alapozod, két hét alatt akár öt kilótól is megszabadulhatsz.

5. Körte

A körte nem csupán ínycsiklandóan finom, de a legerősebb salaktalanító, méregtelenítő gyümölcsök egyike is. Magas rosttartalmának köszönhetően segít átmosni a bélcsatornákat: a tápanyagok könnyebben szívódnak fel, a méreganyagok pedig könnyebben távoznak.

6. Gránátalma

Az ősz talán legizgalmasabb gyümölcse a gránátalma. A kemény héja alatt apró, piros magok rejlenek. Nem csupán erős antioxidáns, de remek méregtelenítő is. Ha meg akarod őrizni egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságait, fogyaszthatod nyersen, ízesíthetsd vele a reggeli müzlit, de semmiképp se főzd, mert úgy számtalan jótékony hatását elveszti.

7.  Szilva

Méregtelenítő ereje vízhajtó hatásának is köszönhető. A máj és a vesék működését is magasabb sebességre kapcsolja, így a kiválasztó funkciók egészét kedvezően befolyásolja. Fogyaszd éhgyomorra reggelente, így érvényesül leginkább emésztésserkentő hatása.

8. Vörös áfonya

A vörös áfonyát legtöbben felfázás elleni hatásáról ismerik. Emellett azonban méregtelenítő ereje sem ehanyagolható. Fogyaszd az őszi időszakban nyersen, később pedig aszalt gyümölcs formájában!

forrás: femina.hu