A méz – természetes megoldás a bakteriális fertőzések ellen

Cikkpont - legfrissebb cikkeink

A méz – természetes megoldás a bakteriális fertőzések ellen

A méznek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy több szinten képes harcolni a fertőzés ellen, megnehezítve a baktériumok dolgát. „Kombinálja a harci eszközöket, beveti a hidrogén-peroxidot, a savasságot, az ozmotikus hatást, a magas cukortartalmat és a polifenolokat – ezek mind képesek elpusztítani a bakteriális sejteket.”
A méz – természetes megoldás a bakteriális fertőzések ellen

„A méznek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy több szinten képes harcolni a fertőzés ellen, megnehezítve a baktériumok dolgát. „Kombinálja a harci eszközöket, beveti a hidrogén-peroxidot, a savasságot, az ozmotikus hatást, a magas cukortartalmat és a polifenolokat – ezek mind képesek elpusztítani a bakteriális sejteket.” Az ozmotikus hatás – ami a magas cukorkoncentráció következménye – kivonja a vizet a bakteriális sejtből, dehidratálja és elpusztítja azt. A méz megszakítja a baktériumok között egymás érzékelését, ezzel gyengíti a baktériumok fertőzőképességét, kiteszi őket a hagyományos antibiotikumok hatásának. Több kutatás is megerősítette a méz széles spektrumú baktériumellenes, gombaellenes, vírus-ellenes hatását.