Magyaros hajdina pástétom

Receptek

Nyers ételek

Magyaros hajdina pástétom

Magyaros hajdina pástétom
Hozzávalók
  • 20 dkg 1 napig csíráztatott Vegabond hajdina
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • pár levél petrezselyem
  • pár csepp citromlé
  • 10 dkg őrölt tökmag
  • 1 teáskanál só
  • 1-1 teáskanál fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt fekete bors
  • késhegynyi őrölt erős paprika
  • ½ avokádó (elhagyható)

 

Elkészítés

A hajdinát kevés vízzel, a fokhagymával, petrezselyemmel simára turmixoljuk, majd kiöntjük egy tálba. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, a tökmagot és a fűszereket, jól elkeverjük. Ha van otthon avokádó, villával bele lehet törni, sokkal lágyabb, krémesebb, finomabb lesz így a krém. Zöldségekre vagy kenyérre lehet kenni, paprikába tölteni, salátába csomagolni. Hűtőszekrényben 1 napig tárolható.