Gesztenyés töltött káposzta

Receptek

Őszi finomságok

Gesztenyés töltött káposzta

Gesztenyés töltött káposzta
Hozzávalók
  • 60 dkg darált bárányhús
  • 25 dkg hámozott, apróra vágott gesztenye
  • 100 dkg tisztított káposzta
  • 10 dl víz
  • 8 dkg Biopont rizs
  • 2 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 20 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
  • 6 dkg friss, finomra vágott korianderlevél
  • 20 dkg báránycsont
  • ½ dl borecet
  • 1 evőkanál Biopont nádcukor
  • ízlés szerint őrölt Biopont fahéj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
 

 

Elkészítés

A rizst a darált hússal, hagymával, paradicsommal és a gesztenyével összedolgozzuk. A csontot kb. 1 liter vízben felforraljuk, majd hagyjuk főni kis lángon, végül leszűrjük a levet. A káposztaleveleket megtöltjük, felgöngyöljük, egy fazék aljára fektetjük, majd alaplével felöntjük és 45 percig pároljuk kis lángon. A borecetet cukorral keverjük el, a tekercsekhez adjuk és még 20 percig pároljuk.