A hosszú élet titka

Lélekpont - teljesség útján

A hosszú élet titka

Az emberek többsége fiatalon, egészségesen sokáig szeretne élni. A tudósok szerint az emlősök legalább hatszor annyi ideig képesek élni, mint amennyi a teljes biológiai érettségük kora. Az embernél az érettség 20 és 22 éves korára tehető, és a tudomány álláspontja szerint ideális esetben akár 120 – 125 éves korunkig is élhetnénk. A tények viszont ettől jelentősen eltérnek.

Az emberek többsége fiatalon, egészségesen sokáig szeretne élni. A tudósok szerint az emlősök legalább hatszor annyi ideig képesek élni, mint amennyi a teljes biológiai érettségük kora. Az embernél az érettség 20 és 22 éves korára tehető, és a tudomány álláspontja szerint ideális esetben akár 120 – 125 éves korunkig is élhetnénk. A tények viszont ettől jelentősen eltérnek.

 

A statisztikai adatok a magyar férfiak átlagos életkorát 65 évben, a nőkét 74 évben adják meg, ez pedig messze elmarad a fenti lehetőségektől. Az okok között holisztikus szemlélettel az első helyen a megbomlott szellemi és lelki egészség áll, amelynek következménye a fizikai testben megjelenő tünet: a betegség. A materialista személet háttérbe szorította az emberi lelket - a pszichét és szellemi táplálékunk színvonalát is sikerült több évszázados mélypontra süllyeszteni.  

 

A MAI KOR EMBERE KÖVÉREN ÉHEZIK

Szintén statisztikai adat: 10-ből 6 magyar ember elhízott. Fizikai síkon egyre dagadunk – a lelki síkon való kielégítetlenségünk okán. A szervezet minden sejtje friss élelemre vágyik, helyette az ember mesterséges élelmiszerek dömpingjével próbálja meg becsapni önmagát, melyek csak az anyagi világban kínálnak megoldást – ott, ahol a legnagyobb szükség van rá – a sejtek energo-informatikai szintjén viszont nem. A sejteket csak az élő étel képes táplálni, melyek bioinformációt (chi-t) tartalmaznak. A növények, gyümölcsök és magvak elfogyasztása esetén az élő anyag (információ) kerül be az emberi szervezetbe, és „élelemként, táplálékul” szolgál.

 

AZ ÉLŐ SEJTEK BIOELEKTROMOSSÁGA

 

Minden emberi szövet és sejt elektromos töltéssel rendelkezik, a működése pedig nagyon hasonlít az alkáli eleméhez. Az elemnek van negatív és pozitív pólusa, épp így a sejtnek is van sejtmagja és sejtplazmája. A természet jóvoltából ezek ellenkező töltést vonzanak: a sejtmag a pozitív, a sejtplazma, pedig a negatív „pólus”. Amint a megfelelő területen felgyülemlik az ellenkező előjelű töltés, az energiaáramlás lehetősége megnő a sejtben. Minél nagyobb az energiapotenciálja, annál egészségesebb a sejt. Az elektromos mezők ereje és vitalitása jelzi a sejtek erejét. A sejtek - a bennük és közöttük létező megfelelő elektromos töltésnek köszönhetően – az anyagcsere folyamatok során – megszabadulhatnak a mérgező anyagoktól (toxinok), illetve a salakanyagoktól, de felhasználják a szükséges tápanyagokat és az oxigént. E folyamat az egészség és a hosszú élet kulcsa, ez az igazi életelixír. A sejt akkor hal meg, amikor a plazma elsavasodik, és potenciális energiája bizonyos határérték alá zuhan, ahol már nem képes fenntartani az adok-kapok elvén alapuló működését. A holisztikus szemlélet szerint az ember napi teljes értékű táplálkozása 80 %-ban prána táplálék. Az ember szervezetébe bejutott színtelen prána részecskék rózsaszín vérlemezkékhez hasonló csodálatos színben tündökölnek, végigfutnak az artériákon, vénákon és az idegrendszer fonatain. Hogy a prána áramlása mennyire szükséges az idegrendszer szabályos működése számára, akkor érzékelhető legjobban, ha mesterségesen visszatartják, és az érzékelés teljes hiánya következik be.

 

TISZTÁNLÁTÓK

Azok az emberek, akiknek a finomabb belső látása már megnyílt, az éteri testet szürkés-lilás színben érzékelik. Az éteri testtől minden irányban holdfényszínű sugarak indulnak ki, amelyek összességét az egészség aurájának nevezik. Ezen aura jellemzői alapján véleményt lehet alkotni az ember egészségi állapotáról. Az egészséges embernél ezek a sugarak a testfelületre merőlegesek, egymással viszont párhuzamosak. A betegnél lefelé hajlanak, összekuszálódnak, különösen azon a testfelületen, ahol a betegség pusztít.

 

A HOSSZÚ ÉLET TITKA

Első lépés a tudati váltás, a civilizációs ártalmak kiiktatása. A második pedig, hogy rendezzük az érzelmi világunkat. Az ember számára a probléma nem abszolút értékű fogalom, hiszen mindig úgy keletkezik, hogy az egyén számára egy általa elképzelt és érzelmileg kívánatos állapot nem jön létre a külső - fizikai világban. Ami az egyik ember számára „életbevágó” jelentőségű, az a másiknak egyáltalán nem érdekes, jó esetben közömbös. Mégis a probléma létrehozója képes ebbe az állapotba belebetegedni, akár belehalni. Mit érdemes tehát ilyenkor tenni? A probléma felléptekor vizsgáljuk meg, hogy az megoldható-e egyáltalán, vagy esetleg milyen áron? Ha nem, akkor nincs más, mint elengedni – bármennyire is nehéz –, hiszen az így létrejött helyzetben a mentális és pszichés elektromágneses blokkok nem engedik áramolni az életerőt a vele analógiásan összefüggő szervek felé, és ez először lecsökkenti azok működését, súlyosabb, tartós esetben pedig betegségeket okoz. Vagyis mindig megoldásban érdemes gondolkodni, sohasem problémában. A harmadik lépés a táplálkozás és életmód átalakítása, hogy ily módon növeljük életerőnket.

 

ÉLTETŐ TÁPLÁLÉKOK

Ahhoz, hogy egy növény egészségesen kifejlődhessen, szüksége van bizonyos körülmények együttes meglétére. Ezek pedig a napfény, természetes csapadék, kedvező hőmérséklet és a tápanyagban gazdag termőtalaj. Igyekezzünk mindig olyan természetes körülmények között termesztett, értékes vitaminokban és ásványi sókban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, melyek a fentiekben részesültek, ne pedig primőrökkel, vegyszerekkel kezelt, melegágyi gazdálkodásból származó társaikkal biztosítsuk napi élelmünket. Ezek képezzék a napi táplálkozásunk alapját 75 %-ban, és így biztosíthatunk magunknak hosszú és betegségektől mentes életet. - VS