Receptek
Gluténmentes croissant
- 1,5 dl Isola Bio gluténmentes rizsital
- 1 kis pohár joghurt
- 2 ek cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2 tojás
- 70 dkg gluténmentes zabliszt
- csipet só
Krémhez:
- 20 dkg margarin
- 1 ek só
Tetejére:
- 1 tojás
- 1 ek Isola Bio gluténmentes rizsital
A tejet felmelegítjük, összekeverjük a joghurttal és a cukorral. A kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk az olajat, tojást, lisztet és a sót. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot. Elkészítjük a krémet: a hűtőből kivett margarint elkeverjük a sóval. A megkelt tésztát lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, majd nyolc egyforma részre osztjuk. Egyenként vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Négyet megkenünk sós vajjal és ráborítunk egy-egy vajazatlan lapot. Az így kapott 4 tésztakör mindegyikét 16 cikkre vágjuk. A széles végüktől kezdve feltekerjük a kis háromszögeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a feltekert kifliket. Letakarva 20 percig kelesztjük.Villával felverünk egy tojást, egy evőkanálnyi tejjel és megkenjük a kiflik tetejét. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.