Répatorta

Receptek

Gyermekeknek

Répatorta

Répatorta
Hozzávalók

A tésztához:

  • 14 dkg rétesliszt
  • 14 dkg Biopont finomliszt
  • 30 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 35 dkg sárgarépa
  • 1.5 dl Biopont napraforgó olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone 
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg porított nádcukor
  • 1 citrom héja
Elkészítés

A diót összetörjük, serpenyőben kissé megpirítjuk. A sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tészta száraz elemeit összekeverjük. A tojásokat a cukrokkal habosra verjük, majd egy fakanállal belekeverjük az olajat, aztán a két keveréket összedolgozzuk. Beleszórjuk a diót és a répát is, majd tortaformába öntjük. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. A krém alkotóit robotgéppel összekeverjük. A megsült tésztát kettévágjuk, megöltjük a krémmel, majd bevonjuk vele. A tetejét kis marcipánrépákkal díszítjük.