Receptek
Itt a nyár!
Baconbe tekert spárga
Hozzávalók
- 16 db spárga
- 4 szelet bacon
- 30 dkg újkrumpli
- 6 nagy db csiperkegomba
- 3 nagy db paradicsom
- 4 db mángold
- 10 szál medvehagyma
- 1 ek Biopont margarin
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek Biopont rizstejszín főzéshez
- só ízlés szerint
- 3 csipet fekete bors (őrölt)
- 2 csipet szerecsendió
- 1 kk kakukkfű
- 5 szál petrezselyem
Elkészítés
A krumplikat héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és félbe vágjuk. A spárgák végeit levágjuk, majd kb 10 percig főzzük őket. A gombák törzsét kivágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd a spárgacsíkokat négyesével baconbe göngyöljük és a serpenyőbe tesszük. A krumplit és a gombát is hozzáadjuk, majd fűszerezzük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. A mángoldot és a medvehagymát felaprítjuk majd kevés olajon dinsztelni kezdjük, ezután tejszínnel felöntjük.
Ajánlott termékek