Receptek
Desszertek
Túrós citromfagylalt
Hozzávalók
- 70 ml citromlé,
- 30 g kandírozott citromhéj,
- 90 g nádcukor,
- 1 kanál Biopont rizs szirup,
- 100 g Isola Bio rizs főzőkrém,
- 1 tojásfehérje,
- csipet só,
- 125 g áttört túró,
- 80 g joghurt.
Elkészítés
Egy kanál citromlé kivételével a többi hozzávalót elkeverjük a kandírozott citromhéjjal, 60 g cukorral és a rizs sziruppal, majd félretesszük. A tejszínt krémesre keverjük 30 g cukorral, majd egy kanál citromlével és sóval habbá verjük. Egy másik edényben a túrót elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tojáshabot, és óvatosan összekeverjük. Fagylaltgépben fagyasztjuk kb 20 percig.