Kelbimbós-mogyorós saláta

Receptek

Saláták

Kelbimbós-mogyorós saláta

Kelbimbós-mogyorós saláta
Hozzávalók
  •     50 dkg kelbimbó
  •     1 nagyobb marék földimogyoró
  •     1 nagyobb marék aszalt sárgabarack
  •     1 apróra vágott, kisebb lila hagyma
  •     1 narancs reszelt héja
  •     1-2 evőkanál Biopont agave szirup
  •     3-4 evőkanál Biopont napraforgó olaj
  •     3-4 evőkanál almaecet
  •     só
  •     őrölt bors
Elkészítés

A kelbimbót vékonyra csíkozzuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az öntethez összekeverjük az olajat, az agave szirupot és az ecetet,aztán sózzuk, borsozzuk. A mogyorót 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, tiszta konyharuhára borítjuk, és ledörzsöljük róla a héját. Nagyobb lyukú szűrőn átszitáljuk, hogy minden felesleges héjat eltávolítsunk, majd felaprítjukA sárgabarackot is felvágjuk. Az öntetet összekeverjük a kelbimbóval, megszórjuk a barackkal, a hagymával,és a mogyoróval. Végül ráreszeljük a megmosott narancs héját, és tálaljuk.