Édes-savanyú vöröslencse

Receptek

Vegetáriánus

Édes-savanyú vöröslencse

Édes-savanyú vöröslencse
Hozzávalók
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 ek Biopont napraforgóolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • tört bors
  • 100 g nádcukor
  • 1 ek curry fűszerpor
  • 300 ml paradicsomsűrítmény
  • 500 g Vegabond vöröslencse
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 kisebb karfiol
  • 1 kisebb tök
  • 3-4 ek balzsamecet
  • 1 csokor friss zöld koriander
Elkészítés

Mielőtt nekilátnánk az elkészítésnek, a lencsét 3-4 órára beáztatjuk, így könnyebben megfő. Megtisztítjuk a tököt és a padlizsánt, a tököt megpucoljuk, és a magokat is eltávolítjuk. Ezután felkockázzuk és kevés olajon megsütjük őket.
A hagymát kis olajon megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymát, a curryt és a cukrot is hozzáadjuk.
1-2 perc után ráöntjük a paradicsomot, majd sóval-borssal fűszerezzük, és a lencsét is beletesszük.
A vizet mindig pótoljuk addig, hogy ellepje a lencsét.
Közepes lángon félpuhára főzzük, majd a karfiolt is hozzáadjuk. Ha a lencse és a karfiol is megfőtt, belekeverjük az előzőleg megpirított padlizsánt és tököt is. Végül balzsamecettel meglocsoljuk.
Korianderrel tálaljuk.