Amerikai káposztasaláta

Receptek

Saláták

Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók
  • 1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)

  • 2 nagy sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)

  • 5,5 dkg nádcukor porítva

  • 0,5 tk só

  • kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)

  • 0,6 dl Biopont rizsital

  • 15 dkg majonéz

  • 2 ek almaecet

  • 1 citromból nyert 2,5 ek lé

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, a káposztát felcsíkozzuk, a sárgarépát lereszeljük, majd a kettőt összekeverjük. A porított nádcukrot egy tálba szórjuk, és elkeverjük a sóval, borssal, tejjel, és majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet. Alaposan elkeverjük, és a káposztára csorgatjuk. Hűtőbe tesszük. Tálalás előtt felkeverjük.