Receptek
Saláták
Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók
-
1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
-
2 nagy sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
-
5,5 dkg nádcukor porítva
-
0,5 tk só
-
kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
-
0,6 dl Biopont rizsital
-
15 dkg majonéz
-
2 ek almaecet
-
1 citromból nyert 2,5 ek lé
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, a káposztát felcsíkozzuk, a sárgarépát lereszeljük, majd a kettőt összekeverjük. A porított nádcukrot egy tálba szórjuk, és elkeverjük a sóval, borssal, tejjel, és majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet. Alaposan elkeverjük, és a káposztára csorgatjuk. Hűtőbe tesszük. Tálalás előtt felkeverjük.