Gombás rizottó

Receptek

Köretek

Gombás rizottó

Gombás rizottó
Hozzávalók

· 1 csésze Biopont fehér rizs,

· 20 dkg vékonyra szeletelt gomba,

· 6 dl forró zöldségleves,

· ½ dl száraz fehérbor,

· só,

· fehér bors,

· parmezán,

· 1 kisebb méretű póréhagyma

· növényi margarin

Elkészítés

A póréhagymát felkarikázzuk, kevés növényi margarinon a tűzhelyre tesszük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, elforr a leve. A riszt kicsit megpirítjuk, de nem várjuk meg, hogy megbarnuljon. Folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a zöldséglevet kis adagokban. Két adag zöldséglé között hozzáöntjük a fehérbort. Ha az összes lé a rizsre került, hozzákeverjük a gombás-hagymás elegyet, pár percig még főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, megszórjuk kevés parmezánnal, és pár percre lefedjük tálalás előtt.