Receptek
Főételek
Zöldségfasírt
Hozzávalók
· 25-25 dkg. sárgarépa, zöldborsó, tök,
· 1 fej vöröshagyma,
· 10 dkg Biopont zabpehely,
· 3 ek Biopont teljes kiőrlésű liszt,
· 2 ek. búzakeményítő,
· őrölt kömény,
· majoránna,
· borsikafű,
· bazsalikom,
· 2-3 gerezd fokhagyma,
· 2 cs petrezselyem zöld,
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk. Ezután rászórjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd apróra vágjuk/ lereszeljük és hozzáadjuk a hagymához. A tököt jól nyomkodjuk ki mielőtt beletesszük! Kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felengedjük és megvárjuk míg megdagad. Ezután hozzátesszük a lisztet és a keményítőt. Kiolajozott tepsiben sütjük ki a formázott fasírtokat.