Sárgarépás krumpli lepények

Receptek

Főételek

Sárgarépás krumpli lepények

Sárgarépás krumpli lepények
Hozzávalók

· 50 dkg krumpli,

· 2 nagyobb sárgarépa,

· 3 ek Vegabond barna rizsliszt,

· 1 dl Biopont rizsital,

· 1 tojás,

· 1 kis fej vöröshagyma,

· 1tk só

· 1 tk majoránna,

· 1 mokkáskanál törött fekete bors,

· 5 ek Biopont napraforgó olaj

Elkészítés

A sárgarépát és a krumplit meghámozzuk,majd megmossuk. Kicsit felitatjuk róla a nedvességet és a durva reszelővel lereszeljük.

A tojást habosra verjük, sót, borsot és majoránnát adunk hozzá (ízlés szerint) , majd 2 evőkanál olajjal, tejjel és liszttel összekeverem. Simára dolgozzuk és belekeverjük a reszelt krumplit és a sárgarépát. Evőkanálnyi adagokból korongokat formázunk. Serpenyőben kevés olajon kisütjük.