Receptek
Főételek
Sárgarépás krumpli lepények
Hozzávalók
· 50 dkg krumpli,
· 2 nagyobb sárgarépa,
· 3 ek Vegabond barna rizsliszt,
· 1 dl Biopont rizsital,
· 1 tojás,
· 1 kis fej vöröshagyma,
· 1tk só
· 1 tk majoránna,
· 1 mokkáskanál törött fekete bors,
· 5 ek Biopont napraforgó olaj
Elkészítés
A sárgarépát és a krumplit meghámozzuk,majd megmossuk. Kicsit felitatjuk róla a nedvességet és a durva reszelővel lereszeljük.
A tojást habosra verjük, sót, borsot és majoránnát adunk hozzá (ízlés szerint) , majd 2 evőkanál olajjal, tejjel és liszttel összekeverem. Simára dolgozzuk és belekeverjük a reszelt krumplit és a sárgarépát. Evőkanálnyi adagokból korongokat formázunk. Serpenyőben kevés olajon kisütjük.
Ajánlott termékek