Receptek
Bio müzliszeletkék
· 10 dkg fenyőmag
· 10 dkg Biopont hántolt napraforgómag
· 5 dkg Biopont zabpehely
· 10 dkg Biopont kókuszreszelék
· 4 ek. Biopont agave szirup, vagy rizsszirup
· 4 ek. Biopont napraforgó olaj
· 5 dkg Biopont tönkölybúzaliszt
A fenyőmagot és a napraforgómagot felaprítjuk robotgép segítségével. Az aprított magokat összekeverjük a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel és a mézzel. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük alacsony hőfokon. Állandó kevergetés mellett megpirítjuk benne az alapkeveréket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megpirult keveréket egy tálba öntjük és elkeverjük a liszttel és 2 evőkanál vízzel. Kb. egy ujjnyi vastagon a sűtőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Az előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.
Ha megsült felkockázzuk és megvárjuk míg kihűl.