Receptek
Tönkölypehely keksz
· 50 g sótlan vaj
· 45 g tönkölypehely
· 50 g nádcukor
· 60 g Biopont teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
· 2 ek Biopont agave szirup
· 1/2 tk vaníliapor
· 1/2 tk szódabikarbóna
· egy csipet só
· 20g pirított mandulaszelet
· 2 ek Biopont rizsital
A vajat megolvasztjuk, majd a tönkölypelyhet, cukrot, mézet és a vaníliát hozzákeverjük. Egy másik edényben a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a mandulát keverjük össze. A két keveréket összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a rizsitalt és újra összekeverjük, így egy ragadós tésztát kapunk. Ezt a részt előre is elkészíthetjük, és hűtőszekrényben pihentethetjük 1-2 napig
Sütés előtt egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki és diónyi gombócokat formálunk a masszából. Ügyeljünk, hogy egymástól megfelelő távolságra tegyük a gombócokat, mert sülés közben kissé kilapulnak.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a széle barnulni kezd.