Receptek
Desszertek
Köles krémes
Hozzávalók
A tésztához:
· 2 bögre Biopont teljesőrlésű búzaliszt
· 1 bögre Biopont tönkölybúza fehérliszt
· 2 dkg élesztő vagy sütőpor
· 1/2 bögre olaj
· 1 és 1/2 bögre víz
· 2 evőkanál Biopont agave szirup
· 1/2 bögre Biopont mazsola
· Dió apróra vágva
· 1 csapott mokkáskanál só
A krémhez:
· 1 bögre Biopont köles
· Kevés só
· 3 börge víz
· 2 evőkanál méz
· 1 csomag vaníliás cukor
· 1/2 csomag Biopont kókuszreszelék
Elkészítés
A tésztához hozzávalókat összegyúrjuk, így lágy kenyértésztát kapunk. Nagy méretű tepsibe, hideg sütőbe téve lassan készre sütjük .
A krémhez a kölest kb. 20 percig főzzük. Turmixoljuk össze az agave sziruppal, cukorral, kókusszal és mazsolával.