Gyümölcsös-zabkorpás lepény

Receptek

Desszertek

Gyümölcsös-zabkorpás lepény

Gyümölcsös-zabkorpás lepény
Hozzávalók

· 1-2 evőkanál rum, vagy néhány csepp rumaroma

· 1 kiskanál sütőpor

· 25 dkg Biopont zabkorpa

· 15 dkg Biopont Graham-liszt

· 1 darab citrom reszelt héja

· 4 darab tojás

· 3 evőkanál édesítőpor (porállagú, nem kristályos)

· 50 dkg meggy

· 50 dkg cseresznye

· 5 dkg Biopont kókuszreszelék

· 25 dkg növényi margarin

· Biopont kakaópor ízlés szerint

Elkészítés

A gyümölcsöt kimagozzuk, lecsöpögtetjük. Egy nagyobb, peremes tepsit Biopont margarinnal kikenünk. A maradék margarint először magában felhabosítunk, majd az édesítőporral elkeverjük. A tojásokat egyesével beleütjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A zabkorpát a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd a rummal együtt, kanalanként a tojásos-margarinos masszába forgatjuk. Egyenletesen a kikent tepsibe nyomkodjuk, a gyümölcsöket rászórjuk.

A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, végül közepesen forró sütőben kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben