Receptek
Desszertek
Csokis amarántszelet
Hozzávalók
· 25 dkg növényi margarin,
· 15 dkg nádcukor,
· 3 ek. Biopont karobpor,
· 10 dkg Vegabond Kókusztejpor
· 1 dl tisztított, szűrt víz,
· 1ek. étkezési zselatin,
· 10 dkg pattogtatott amaránt,
· 10 dkg Biopont mazsola,
· rum ízlés szerint,
· vaníliapor
Elkészítés
Egy lábasba bemérjük a margarint, cukrot, karobot, kókusztejport, vizet,és a zselatint majd kb. 5 percig főzzük. A végén belekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliaporral ízesítjük.
A masszát egy alufóliával kibélelt őzgerinc formába tesszük, és kb 10 percre a mélyhűtőbe tesszük
Dermedés után deszkára borítjuk, felszeleteljük és pattogtatott amarántban meghempergetve tálaljuk.