Cégünk elsősorban élelmiszer nagykereskedelmi tevékenységet folytat, de emellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az általunk kifejlesztett termékek gyártására és forgalmazására.

Jelenleg a termékek fejlesztése nagyrészt papír alapon illetve Microsoft termékek segítségével történik, ami jelentős problémát szokott okozni a különböző csoportok közötti kommunikációban és az információk pontos visszakereshetőségében. A főbb részvevő csoportok: Gyártás, Kereskedelem, Marketing, Minőségügy. Ez kiegészül külsős cégek bevonásával.

A jelenleg használt szoftveres megoldások részben elavultak, részben pedig nem teszik lehetővé a feladatok pontos nyomon követését. Ez gondot okoz az új termékeink fejlesztésénél, piaci bevezetésénél, meglévő termékeink marketing és kereskedelmi szervezésénél.

A fejlesztés elsődleges célja tehát egy modern, bárhonnan elérhető folyamatkezelő, és dokumentumkezelő szoftver bevezetése az említett problémák megoldására.

Választásunk a Bixbit Zrt megoldására esett mely 4 kulcsterületet integrál egyetlen intelligens, akár webről is elérhető felületen:

Dokumentumkezelés: Változáskövetés, jóváhagyás és visszakereshetőség egyszerűen, egyetlen felületen.
Workflow kezelés: Megoldás a komplex folyamatokra a szervezet átlátható működése érdekében, ahol a nyomon követhetőség és az ellenőrzés is garantált.
Csoportmunka: Az agilis csoportmunka nélkülözhetetlen eszköze, ami egyszerre egyedi, mégis kollektív. Belső kommunikáció egyetlen platformon – felesleges e-mailek, értekezletek és telefonhívások nélkül.
Feladatkezelés: Egyszerűvé teszi, ami máshol bonyolult. Precíz határidő-kezelés, könnyedén delegálható és ellenőrizető feladatvégzés az egyre ambiciózusabb célok eléréséhez.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege

4.494.877 Ft.


Támogatás mértéke: 39,97%
Projekt befejezése: 2018.11.06
Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00607
Kedvezményezett: Biopont Kft.
Székhely és a fő megvalósítás helyszíne: 2451 Ercsi, Biopont utca 1.
Közreműködő Szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium 1139 Budapest Váci út 83.

A Biopont Kft. gyártási kapacitásának bővítése, a nemzetközi piaci elvárásoknak való megfelelés érdekében, valamint egy új termékkör indítása

 

A Biopont Kft. 1997. óta foglalkozik innovatív reform- és bioélelmiszerek gyártásával és kereskedelmével.

A projekt célja a Biopont Kft. gyártási kapacitásának bővítése, a nemzetközi piaci elvárásoknak való megfelelés érdekében, valamint egy új termékkör indítása. A projekt keretén belül termelőeszközöket szereztünk be és infrastrukturális fejlesztéseket hajtottunk végre. A projekt keretében megvalósított gépberuházások egy része révén meglévő termékeink gyártásbiztonságát és volumennövekedését szeretnénk biztosítani. A gépberuházások másik része az újonnan fejlesztett termékek gyártói hátterét hivatott támogatni. 


Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege

102.955.834.-Ft.

Támogatás mértéke: 50,00%

Projekt tervezett befejezése: 2019.05.20

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00434

Kedvezményezett: Biopont Kft.

Székhely és a fő megvalósítás helyszíne: 2451 Ercsi, Biopont utca 1.

Közreműködő Szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium 1139 Budapest Váci út 83

 

Extrudált termékek csomagolási hatékonyságának és minőségének javítása a termelékenység növelése és a munkaerő megtartása érdekében

A Biopont Kft. alapításától kezdve fő küldetéseként az egészséges életmód és a fenntartható fejlődés minél több emberhez való eljuttatását tűzte ki.
A fenntartható módon előállított alapanyagok és élelmiszerek nem csak a környezetünk számára fontosak, hanem a jólétünk szempontjából is. Termékeinkkel az a célunk, hogy elérhetővé tegyük és elősegítsük egy teljesebb és tudatosabb életmód kialakítását.
Termékeink minősége világszínvonalú és ehhez kell igazítanunk az előállítási feltételeket is. Annak érdekében, hogy a világpiacon magyar cégként megálljuk a helyünket szükséges a meglévő technológiánk folyamatos fejlesztése.
A projekt keretén belül olyan termelőeszközöket szerzünk be, mely az extrudált termékek automatizált másodlagos csomagolását teszi lehetővé.
A beruházás hatékonyság- és kapacitás növekedést eredményez ezáltal javul cégünk versenyképessége.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege

51.500.000.-Ft.

Támogatás mértéke: 60,39%

Projekt tervezett befejezése: 2021.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02108

Kedvezményezett: Biopont Kft.

Székhely és a megvalósítás helyszíne: 2451 Ercsi, Biopont utca 1.