Cikkpont - legfrissebb cikkeink

Sütőtök: egészséges téli csemege

Ugyan már elmúlt a Halloween, de a sütőtököt továbbra is érdemes szem előtt tartanunk. Remek dekorációként szolgált október 31-én, azonban nem ez az egyetlen pozitív tulajdonsága. Tudd meg Te is, miért érdemes fogyasztanod ezt az ízletes téli csemegét!
Sütőtök: egészséges téli csemege

Ugyan már elmúlt a Halloween, de a sütőtököt továbbra is érdemes szem előtt tartanunk. Remek dekorációként szolgált október 31-én, azonban nem ez az egyetlen pozitív tulajdonsága.

Ez az Észak-Amerikából származó finomság az 1500-as években jutott el Európába. Miután termeszteni kezdték hamar rájöttek, hogy számos jótékony tulajdonsággal bír.

A sütőtök húsa béta-karotinban igencsak gazdag. Fogyasztása segít télen is megőrizni  bőrünk rugalmasságát és hidratáltságát. Kalóriatartalma igen alacsony, így nem kell aggódnunk a fölösleges kilók miatt, nyugodt szívvel fogyaszthatjuk rendszeresen is. Rost-tartalma jótékony hatással van az emésztésre és segít a salaktalanításban is. Magas C-vitamin tartalma a téli hónapokban különösen fontos! Segít immunrendszerünk erősen tartásában.

Ne feledkezzünk meg a magokról sem! A tökmag olaja szelénben és E-vitaminban is gazdag, és remek antioxidáns. Megtalálható benne a linolénsav is, egy esszenciális anyag, amelyet szervezetünk nem tud előállítani.

Na de mit is csináljunk a sütőtökkel?

Itt egy ízletes Sütőtökös pite télre , tele bio összetevőkkel, melyeket a Biopont webáruházában is megtalálhatsz! :)