Cikkpont - legfrissebb cikkeink

Sokat edzel, mégsem fogysz?

Mi van akkor, ha betartod a diétád, rendszeresen sportolsz, és mégsem mutat kevesebbet a mérleg? A válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: valószínűleg nem a testednek és anyagcserédnek megfelelő mozgásformát választottad!
Sokat edzel, mégsem fogysz?

Kanadai kutatók egy friss kísérletben 21 hasonló egészségi állapotú nőt és férfit kértek meg, hogy 30 percen keresztül szobabiciklizzenek négyszer egy héten. Három héttel később a csoport kétharmada látványos eredményeket ért el, a többiek viszont semmilyen változásról nem tudtak beszámolni. A kísérleti alanyoknak folyamatosan módosították az edzésprogramjukat és végül arra az eredményre jutottak, hogy míg az egyik módszerre szuperül reagált valaki, addig egy másik edzéstípusra kevésbé vagy egyáltalán nem.

Mi ebből a tanulság? Ha néhány hét kitartó sportolás után sem jönnek az eredmények, keress új mozgásformát magadnak (például spinningről válts TRX-re, sima kardióról intervall edzésre)! Így nem csak azt kerülöd el, hogy az izmaid megszokják az azonos terhelést, de garantáltan nem unod meg a gyakorlatokat.

 

(Forrás: Cosmopolitan)