Cikkpont - legfrissebb cikkeink

Ma van a nejlonzacskómentes világnap

A nejlonzacskómentes világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a zacskók környezetkárosító hatásaira és elősegítse a környezetbarát megoldások alkalmazását.
Ma van a nejlonzacskómentes világnap

Az EU-ban évente 3,4 tonna nejlonzacskót állítanak elő, melyeket átlagosan mindössze 25 percig használunk. Ezeknek a műanyagoknak a lebomlása akár több száz évig is eltarthat, arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt folyamatosan szennyezik az élővilágot és a környezetünket.

Nem is gondolnánk azonban, hogy milyen egyszerű a megoldás. Első lépésként utasítsuk vissza a zacskókat vagy ha ez nem lehetséges, használjuk fel őket újra ahányszor csak lehetséges. Az egyik legjobb megoldás pedig ha beszerzünk egy tartós vászontáskát. Ez egy praktikus alternatíva, hiszen kis helyen elfér és könnyű, összehajtva akár többet is magunkkal vihetünk a táskánkban, kiválhatjuk vele az egyszer használatos műanyag zacskókat és több évig is használhatjuk.

Tudtad? Júliusban minden webáruházunkban leadott megrendelés mellé ajándékba adunk egy környezetbarát vászontáskát, így szeretnénk mi is a környezetbarát alternatívák bevezetésében segíteni*!
https://biopont.hu/

*Az ajándék a készlet erejéig tart.