Hírpont - legfrissebb híreink

Környezetbarát vászontáska ajándékba

Ma indul a Műanyagmentes Július kihívás, aminek a lényege, hogy ebben a hónapban törekedjünk az egyszer használatos műanyagok elkerülésére és helyettük tartósabb, környezetbarát alternatívákat használjunk
Környezetbarát vászontáska ajándékba

Környezetbarát vászontáska ajándékba

Ma indul a Műanyagmentes Július kihívás, aminek a lényege, hogy ebben a hónapban törekedjünk az egyszer használatos műanyagok elkerülésére és helyettük tartósabb, környezetbarát alternatívákat használjunk.

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a lassan lebomló műanyagok környezetkárosító hatásaira, hiszen évente 300 millió tonna műanyag szemét keletkezik, amelynek a fele ráadásul olyan egyszer használatos műanyag, amelyet csupán néhány percig, óráig vagy napig használunk.
A kezdeményezés 2011-ben indult Ausztráliából és mára az egész világon elterjedté vált, így többek között Magyarország is tagja a résztvevő országoknak.

Az egyik legegyszerűbb lépés, ha a vásárlások alkalmával saját táskát viszel és nemet mondasz a sok műanyag szatyorra. A Biopont ebben szeretne segíteni, ezért júliusban minden webáruházunkban leadott megrendelés mellé ajándékba adunk egy környezetbarát vászontáskát*!