Cikkpont - legfrissebb cikkeink

A repülő kapszulahotel

Tényleg nem kell kimozdulnunk a hotelszobánkból ahhoz, hogy gyönyörködjünk a természet csodáiban? Egy ötletes megoldással bárhová egyszerűen eljuthatunk anélkül, hogy változtatnánk az utazáshoz szükséges járműveket .
Képzeljük el, ahogy egy kényelmes és biztonságos hotelszobában fekve átrepüljük a fél világot, megnézzük a Grand Canyont madártávlatból, vagy a Nagy Falat teljes hosszában. Elég hihetetlenül hangzik, nem igaz? Ez az elképesztő elgondolás nem is annyira utópisztikus, ugyanis a Driftscape nevű mobilis, önfenntartó hotel pont ezt a lehetőséget kínálná vendégeinek.
A repülő kapszulahotel

A hotel különlegessége, hogy a szobában ülve bejárhatjuk az egész Földet, országokat szelhetünk át, oda repít minket, ahová csak szeretnénk. A kapszulás szálló ötlete egyelőre csak elgondolás, de igen ígéretes. A futurisztikus, drón alapú elképzelés egy a Radikális Innováció verseny döntősei közül, melyet innovatív vendéglátás kategóriában talált a zsűri kiemelkedőnek. A lakosztály két részből áll, egy 20 négyzetméteres, két személyes hálószoba, és egy körülbelül 230 négyzetméter nagyságú szerviz- és szolgáltatóegység található benne. A tojás alakú kapszulák akár össze is kapcsolhatóak, ezáltal nappali, étterem és udvar is kialakítható. Ütésálló polimer falak és könnyű szerkezetű váz alkotja a házat, az átlátszó, tojásdad vendégszobákból 360 fokos kilátást és 2-3 napos kirándulásokat élvezhetnek a látogatók a magasból. A lebegő szálláshely nemcsak magával ragadó, de minimális ökolábnyommal jár. A tervező HOK reméli, hogy a lebegő kapszulahotelek 5 éven belül kereskedelmi forgalomba kerülhetnek, köszönhetően az egyre jobban fejlődő drón- és repüléstechnológiának. Október 5-én New Yorkban a New Museumban kiderül, a finalisták közül melyik ötlet lesz az, amelyik elnyeri a 10.000 dolláros fődíjat, mellyel támogathatja innovatív elképzelését. Forrás:http://ecolife.blog.hu